Gradski prijevoz

Javni gradski prijevoz organiziran je kroz ukupno 11 linija na kojima trenutno prometuju 16 autobusa. Postojećim linijama obuhvaćeni su svi dijelovi grada Zadra. Odvijanje javnog gradskog prijevoza vrši se svakodnevno po utvrđenom voznom redu i to od 5,00 do 24,00 sata.

Vozne karte

Na području grada Zadra prijevoznik primjenjuje sljedeće vrste putnih karata:

  • putne karte za jedno putovanje i dvosmjerne putne karte;
  • radničke, učeničke, studentske i umirovljeničke mjesečne pokazne putne karte (iskaznice);
  • povlaštene godišnje putne karte.

Putne karte za jedno putovanje izdaju se i plaćaju gotovinom kod vozača u autobusu.

Putem mobilne aplikacije Zadar City omogućena je prodaja svih vrsta putnih karata, a putna karta za jedno putovanje se izdaje po nižoj cijeni od 20%.

Cijena izrade fizičke ZadarCityCard kartice iznosi 5,00 EUR-a.

Cijena izrade virtualne ZadarCityCard kartice nema troška za korisnika.

Dana 01. travnja 2024. godine ukida se plaćanje putnih karata putem mobilne aplikacije Smartica.

NAPOMENA: Privremeno je ukinuta prodaja dvosmjernih putnih karata.

Vrijeme korištenja jednosmjernih i dvosmjernih putnih karata ograničeno je od trenutka poništenja do isteka vremena označenog na karti.

Ispravno poništena putna karta vrijedi i pri prijelazu isključivo u istom pravcu kretanja u vremenskom roku od 50 minuta. 

Dvosmjerna putna karta kupljena po označenoj cijeni vrijedi 15 dana od promjene cijene, a neiskorištene karte zamjenjuju se uz nadoplatu u roku od 30 dana. Nakon naznačenog roka karta se ne može koristiti ili zamijeniti.

Digitalne putne karte kupljene putem mobilne aplikacije Zadar City vrijede od trenutna aktivacije karte putem uređaja u autobusu, te također imaju vremensko ograničenje od 50 minuta isključivo u istom pravcu kretanja.