Smartica

Liburnija d.o.o. od dana 12. rujna 2018. (srijeda) uvodi plaćanje prijevozne karte putem mobilne aplikacije Smartica.

Riječ je o aplikaciji za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata koju je Vipnet razvio u partnerstvu s tvrtkom Trilix. Zahvaljujući suradnji s Liburnija d.o.o. omogućeno je njeno korištenje za usluge gradskog prijevoza u Zadru.

Istom će se moći kupiti karta za jedno putovanje u vrijednosti od 10,00 kn i trajanju do 50 minuta.

U daljnjim koracima se planira uvesti i kupovina putne karte na relaciji Zadar – Zračna luka i Zračna luka – Zadar po cijeni od 25,00 kn, te nadogradnja s novim funkcionalnostima i načinima plaćanja.

Aplikacija se može besplatno preuzeti u Apple Store i Google Play trgovini, a mogu ju koristiti korisnici svih telekom operatora.

Prilikom kupnje digitalne karte unutar aplikacije korisnik SMS porukom dobiva potvrdu o plaćanju sa svim podacima o naplaćenom iznosu, a karta ostaje pohranjena u aplikaciji te je po ulasku u vozilo korisnik aktivira na za to označenim validatorima. Korisnicima s ugovornom obvezom kupljeni sadržaj bit će naplaćen na mjesečnom računu, a za korisnike na bonove iznos za kupovinu bit će oduzet odmah s računa. Sve kupljene, kao i aktivirane karte dostupne su korisniku unutar aplikacije u bilo kojem trenutku.