Smartica

Liburnija d.o.o. od je od dana 12. rujna 2018. godine uvela plaćanje prijevozne karte putem mobilne aplikacije Smartica.

Riječ je o aplikaciji za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata koju je Vipnet razvio u partnerstvu s tvrtkom Trilix. Zahvaljujući suradnji s Liburnija d.o.o. omogućeno je njeno korištenje za usluge gradskog prijevoza u Zadru.

Korisnici usluge SMARTICA imaju mogućnost kupiti:

  • kartu za jednu putovanje u vrijednosti od EUR 1,59 (11,98 kn)  – u trajanju do 50 minuta,
  • karte za dvije vožnje u iznosu od EUR 2,65 (19,97 kn)  – svaka s vremenskim trajanjem do 50 minuta.

Osim u gradskom prijevzu, omogućena je i kupovina putne karte na relaciji Zadar – Zračna luka i Zračna luka – Zadar po cijeni od EUR 4,65 (35,04 kn).

Aplikacija se može besplatno preuzeti u Apple Store i Google Play trgovini, a mogu ju koristiti korisnici svih telekom operatora.

Prilikom kupnje digitalne karte unutar aplikacije korisnik SMS porukom dobiva potvrdu o plaćanju sa svim podacima o naplaćenom iznosu, a karta ostaje pohranjena u aplikaciji te je po ulasku u vozilo korisnik aktivira na za to označenim validatorima. Korisnicima s ugovornom obvezom kupljeni sadržaj bit će naplaćen na mjesečnom računu, a za korisnike na bonove iznos za kupovinu bit će oduzet odmah s računa. Sve kupljene, kao i aktivirane karte dostupne su korisniku unutar aplikacije u bilo kojem trenutku.